Thema Wonen

Over wonen van senioren gesproken

Op 3 oktober 2023 was er een bijeenkomst in Wierden die mede georganiseerd werd door KBO-Overijssel. Het thema was wonen. Hoe kun je langer zelfstandig blijven wonen en denken ouderen na over hun toekomstige woonsituatie?

Zorgzame samenleving

Onze samenleving is veranderd en gaat verder veranderen. Het aantal ouderen neemt in verhouding toe en dat heeft effect op de zorg. Veel mensen willen ook graag in de eigen omgeving blijven wonen. Hoe kunnen we dat samen mogelijk maken. Er zijn ideeën uitgewisseld over een zorgzame buurt, zodat je langer in je buurt kunt blijven wonen.

Toekomstige woonsituatie

Er is veel discussie dat ouderen moeten doorstromen om wooncrisis op te lossen. Echter ouderen verhuizen weinig. De meeste ouderen blijven graag wonen in de huidige woning. Ouderen die wel willen verhuizen, kunnen meestal geen aantrekkelijk en/of betaalbare woning vinden op de juiste plek. Woningen en leefomgevingen moeten meer in samenwerking met ouderen worden vormgegeven. Als senioren beter bekend zijn met de (on)mogelijkheden kunnen de verwachtingen realistischer worden.

Deze gesprekken werden mogelijk gemaakt door het project ‘Ouder worden doe je samen; over wonen van senioren gesproken’ en wordt gefinancierd door de provincie Overijssel, met als opdrachtgever KBO Overijssel en PCOB Overijssel.

Hieronder informatie over de thematafels. Klik op regel om pdf te downloaden.

Workshops zorgzame samenleving en woon leef-plan-langer thuis wonen check

Workshop Woonvormen – resultaten

Vragenlijst Langer Thuis Wonen

Samenvatting presentatie dr. Petra de Jong

Volledige presentatie dr. Petra de Jong – Over wonen van senioren gesproken

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.