Over ons

De KBO-afdeling Enter, een vitale club.

Ons motto is: VOOR EN MET ELKAAR.

KBO-Enter is een afdeling van KBO-Overijssel. Vanaf 1 januari 2023 is KBO-Overijssel zelfstandig. Als provinciale bond staat de bond dicht bij de leden. De KBO-bonden van Noord Brabant, Noord Holland, Limburg, Gelderland en Overijssel werken samen. Met totaal 200.000 leden hebben we invloed op landelijk niveau.

We behartigen de belangen van senioren, dat kan zijn op gebied van gezondheidszorg, pensioenen, inkomen, wonen en vervoer. Er wordt aandacht besteed aan zaken zoals: gezond ouder worden en gezond bewegen, veiligheid in en rondom huis, beter zien en beter horen.

Als KBO-afdeling Enter werken we samen met andere seniorenbonden in de gemeente Wierden om plaatselijke belangen te behartigen.

We organiseren het jaar door activiteiten op plaatselijk niveau. Elkaar ontmoeten en contacten leggen vinden we zeer belangrijk. Vrijwilligers zetten dan ook hun beste beentje voor om activiteiten voor onze leden te organiseren, inderdaad voor en met elkaar. Voorbeelden hiervan zijn de vaste toppers: de kaart- en bingomiddagen, de wandel- en fietstochten, de jaarlijkse busreis. Elk jaar proberen we ook speciale activiteiten te organiseren. Zo houden we de zaak levendig.

De KBO-Enter bestaat al meer dan 40 jaar en heeft zo’n 250 leden. Samen werken we eraan om een club te zijn die wat kan betekenen voor vitale senioren van Enter.

Henk Braamhaar, voorzitter

Contact:
KBO-Enter
Dorpsstraat 127
7468 CJ  Enter


e-mail adres KBO-Enter:

gerritspijker@outlook.com

info@kbo-enter.nl


Het bestuur:

Henk Braamhaar, voorzitter

Harrie Nijhuis, penningmeester

Gerrit Spijker, secretaris

Dorothé Biezemaat, activiteiten

Harrie Wissink, activiteiten, ledenwerving

 

One Response to Over ons