Busreis

Kampen en Ampie’s berg

Woensdag 21 september 2022 was er weer een busreis, het kon weer na corona. Veel mensen hadden zich aangemeld. Rond 9 uur vertrokken wij vanaf het Trefpunt.

Kampen

Kampen haven van waaruit we vertrokken, dit is niet de rondvaartboot

Met een dubbeldekker reden we via de snelweg naar Kampen waar het programma begon. Hier, midden in deze oude Hanzestad stapten we op de salonboot “De Veerman van Kampen” voor een circa 2,5 uur durende rondvaart in het gebied rond Kampen en de IJsseldelta. We werden getrakteerd op koffie met gebak. De rondvaart ging door de IJsseldelta, een gebied dat is uitgeroepen tot één van de 20 Nationale Landschappen van Nederland. Tijdens de rondvaart werd een smakelijke lunch geserveerd. Het weer tijdens de vaart kon niet beter, veel mensen genoten bovendeks van het prachtige uitzicht. In de verte kon men Schokland zien een voormalig eiland in de Zuiderzee. Helaas kwam een mevrouw ten val op het schip. Er werd eerste hulp verleend. Dit gaf enig oponthoud waardoor het programma iets moest worden aangepast.

Ampie’s berg

Bij een meer werd halt gehouden om een drankje te nuttigen,  waarna de reis werd voortgezet richting Ampie’s Berg in de omgeving ’t Harde. De tuin hoort bij de tien mooiste van Nederland en België. Indrukwekkend hoe alles bloeide. Er was veel bewondering voor het werk dat Ampie en zijn vrouw besteden aan deze mooie tuin.

Na een prachtige rit in de omgeving van de IJssel kwamen we rond 18 uur aan bij restaurant Kriebelz in Terwolde en lieten we ons het  Dekselse Pannetjes Diner lekker smaken. Het was onder meer een combinatie van 3 hoofdgerechten die werden geserveerd in pannetjes. Apart, maar heel lekker. Nagenietend van de mooie dag stapten we weer in de bus voor de rit terug naar Enter.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.