Busreis 18 september

Lekker een dagje uit met de bus; we hebben er zin in!

Wij komen aanrijden en de bus staat er al, die is ruim op tijd. We gaan instappen en als alles zit, komt Mariet met de lijst of we er allemaal al zijn en ja hoor alles is voor elkaar en rijden maar.

Vanuit Enter gaan we naar Rijssen binnendoor het Schwartzwald NL, dat is ontstaan in 1930 door landwerkers aangelegd als werkverschaffing. Zij hebben ervoor gezorgd dat er nu bossen zijn als een rijke enclave van Rijssen.

Een route naar het mooie dorp Laren; heerlijk koffie gedronken met gebak. Op de achtergrond het beeld van Albert Mol die daar gewoond heeft.

We hebben onze route vervolgd door de Achterhoek, Almen Warnsveld Brummen wel bekend van mooie antieke auto’s.

In de bus hadden we als verrassing ,nog een lekker neut om onze eetlust op te wekken. Dat werd  door onze sterrenteam Henk, Harrie, Mariet, Gerda en Dorothé ingeschonken.  In Hoenderloo stond er een koffietafel voor ons klaar en hier na nog lekker even door de tuin gelopen om van het zonnetje te genieten.

Daarna een mooie rit door de Veluwe, helaas geen bloeiende heide meer.

Op weg naar het Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen. Dit jaar was het thema ‘op wereldreis’. Bij de ingang stonden stewardessen aan wie we onze gekregen boardingkaart moesten tonen om aan boord te kunnen gaan. Meteen stond je al oog in oog met een enorme skyline van maar liefst 18 meter, met de meest beroemde gebouwen ter wereld.

Onderwaterwereld , tropische dieren, wereldleiders, markten, musea en nog veel meer was er te bewonderen tot aan een Quiz aan toe. Wat ze allemaal van zand kunnen maken. Geweldig vakmanschap!  Versnapering op het terras of toch nog eventjes door de leuke winkeltjes struinen.

We gaan nu door het  mooie bosrijke kroondomein langs het Loo , waar Pieter en Margriet ook nog een huis hebben allemaal prachtig.

Ter afsluiting een lekker diner in restaurant Pijnappel te Klarenbeek, We waren weer om 20.30 uur in het prachtige Enter. Het was een mooie interessante zonnige dag.

Dorothé en Gerrit Biezemaat.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *