Busreis programma

Tocht naar Drenthe 13 sept 2023

Odoorn

We rijden via een mooie natuurrijke route naar het hoogste punt op de Hondsrug, het dorpje Odoorn. Volgens de overlevering heeft hier ooit de welvarende stad “Hunsow” gelegen. Er zijn bij graafwerkzaamheden echter nooit aanwijzingen gevonden dat die stad er ooit lag. Bij een sfeervol restaurant in het centrum van Odoorn wordt u verwacht voor het gebruik van kopje koffie of thee met gebak.

Geopark

Aansluitend maken we een mooie rondrit onder leiding van een deskundige gids door Geopark de Hondsrug. Duizenden jaren al wonen er mensen op de Hondsrug. Een zandrug in het noorden van Nederland, vroeger omgeven door zompig veen en vlakbij de Waddenzee. Destijds was de Hondsrug de enige streek in de wijde omtrek waar je hoog en droog kon wonen en reizen. Het landschap van de Hondsrug ligt vol met sporen uit het verleden. De Hondsrug was het decor van de hunebedden en de kampen van prehistorische jagers. Hier zijn de verhalen ontstaan over Witte Wieven en de kwade reuzen Ellert en Brammert. Na terugkeer in Odoorn kunt u genieten van een zeer uitgebreide koffietafel.

Boerin Agnes

We laten Odoorn achter ons en rijden via een mooie natuurrijke route naar Gasselternijveen, naar Boerin Agnes om precies te zijn. Bij aankomst op de boerderij van Boerin Agnes wordt u hartelijk ontvangen en volgt er een interessante uitleg en rondleiding over het boerenbedrijf. Een van de activiteiten van Boerin Agnes is het maken van roomadvocaat. Tijdens het verblijf wordt u een kopje koffie met cake aangeboden.

We keren terug naar Twente en komen aan in Vasse. Hier wordt u verwacht voor het gebruik van een uitstekend verzorgd 3-gangen diner.

Tenslotte volgt de thuiskomst.

 

Download programma:

busreis programma 2023

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.