Fietstocht KBO 29 mei 2019.

Om kwart voor tien zijn we met tweeëntwintig KBO-leden op de fiets gestapt richting Ypelo. Via de Windmolenbroek in Almelo bereikten we de kinderboerderij Beeklust. Hier werden we verwelkomd met een kop koffie en een appelkoek, verzorgd door mensen met een lichte beperking. Ze deden dit met veel enthousiasme. Op de goed verzorgde boerderij waren allerlei dieren te bewonderen, o.a. pony’s, varkens, kippen, parkieten etc.

De tocht werd vervolgd via de Schelfhorst naar de paardenmelkerij in Harbrinkhoek. Tijdens een stop langs de weg hebben we onze lunch (verzorgd door Gerda en Mariet) genuttigd. Lekker in de zon. Aangekomen bij de familie Sand werden we ontvangen met een kop koffie of thee en een heerlijke plak krentenwegge. Daarna kregen we een korte uitleg over de voordelen van paardenmelk en de verschillende toepassingen. Het meest geschikte ras is het haflingpaard. Na twee à drie keer laat ze zich gewillig melken. Dit gebeurt met de melkmachine. Per drie melkbeurten levert dat ongeveer vijf liter melk op. Paardenmelk is goed voor een gezond lichaam. Ook worden hiervan verschillende producten gemaakt, zoals zeep, shampoo en crème. Je had ook de mogelijkheid de paardenmelk te proeven. De smaak viel bij velen goed.

Plus minus drie uur zijn we weer vertrokken via Aadorp richting Wierden. In het centrum van Wierden was er even de tijd om een lekker ijsje te verorberen bij ijssalon Bonvanie. De tocht ging verder over het Zuidbroek naar het Trefpunt in Enter.

Hier stond ons ter afsluiting van deze mooie zonnige dag een drankje en een lekkere gehaktbal te wachten. Na een welverdiend applaus voor Bert voor deze prachtige route en dank aan de commissie Gerda en Mariet keerden we huiswaarts.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Fietstocht KBO 29 mei 2019.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *