Over ons

De KBO afdeling Enter gaat samen met alle senioren de toekomst tegemoet!!

   Het is niet zomaar een kreet: VOOR EN MET ELKAAR, dat is werkelijkheid

Wij maken als afdeling deel uit van de samenleving en zijn daarmee onderhevig aan dezelfde ontwikkelingen en veranderingen die zich in de samenleving voltrekken.

35  Jaar geleden, oktober 1978, is de KBO vanuit het ouderenwerk van de RK.kerk ontstaan .In eerste instantie waren het de zusters Franciscanessen die het voorbereidende werk hebben verricht. In die tijd waren weinig mensen bereid lid te van een ouderenorganisatie  te worden .Doch, door een gerichte ledenwerfactie in 1993 en zeker ook de toename van de ontspanning, informatieve en voorlichtingsmiddagen, groeide het aantal.

In de afgelopen 35 jaar is door samenwerking met de andere ouderenorganisaties, veel tot stand gekomen. Wij denken daarbij aan de maaltijdenzorg, meldpunt zorgvragen, meer bewegen voor ouderen. Ook is de afdeling al jaren goed vertegenwoordigd binnen de SGW ( senioren gemeente Wierden ) en binnen de stichting welzijn ouderen Wierden/Enter.

De KBO afdeling Enter neemt steeds haar verantwoordelijkheid binnen de samenleving,  samen met andere senioren  organisaties. En wat ooit is begonnen met een klein clubje goedwillende senioren is uitgegroeid tot een organisatie met ruim 425 leden.

Onder druk van de veranderingen van deze tijd, de technologische ontwikkelingen waardoor duurzaam wonen voor senioren mogelijk wordt gemaakt, is deze website ontwikkeld. Ook de senioren werken met moderne computers en tablets en willen via dit medium hun informatie halen over de activiteiten van onze organisatie.

Wij als bestuur van de KBO afdeling Enter hopen dat wij met deze nieuwe bron van informatie tegemoet komen aan de wensen van deze tijd.

Harrie Nijhuis
Voorzitter

Contact:
KBO-Enter
Dorpsstraat 127
7468 CJ  Enter
e-mail adres KBO-Enter:  anniebraam@live.nl

Het bestuur:One Response to Over ons

  1. m says:

    Gefeliciteerd,
    Ziet er prima uit,goede informatieve site.