Nieuwsbrief KBO-PCOB Overijssel juli 2021, nr.3


Plannen maken

Afstand houden!

Het verenigingsjaar is voor de meeste afdelingen net voor de zomer afgelopen. U zult er met gemengde gevoelens op terugkijken, denk ik. Enkele afdelingen slaagden erin om hun leden via online ontmoetingen te bereiken, maar de meesten van u hebben niet veel meer kunnen doen dan afdelingsberichten delen en kleine attenties voor de leden te verzorgen. Afstand houden is en blijft het devies. Maar het druist zo in tegen alles waar onze K en PC voor staan!

Nabij zijn!

De man uit Nazareth was het om nabijheid te doen, omzien naar elkaar, juist wanneer het leven ongerijmde grillen vertoont. Wanneer u als kaderleden de balans van dit jaar op maakt, sta dan vooral stil bij de misschien kleine momenten waarop u iemand nabij kon zijn. Misschien niet veel en niet vaak, maar een klein steentje kan een hele vijver doen rimpelen, toch?

Kome wat komt!

En voor het komend seizoen zijn nog niet veel plannen te maken. Of toch wel? Plannen maken is een teken van hoop. Doen dus, misschien tegen beter weten in, kome wat komt. Hij, in zijn tijd, ging ook tegen de lethargie van- het is nu een maal zo- in. Ik doe een gedicht over de hoop hierbij, ter inspiratie.

Wie weet wat voor nieuws u zo met en voor elkaar kunt bedenken. En als wij u van dienst kunnen zijn horen we het graag.

Namens de Commissie Identiteit en Zingeving,

Marie José Dusseldorp


De ‘klap van de hamer’ om de Covid een halt toe te roepen voldoende effectief om als Afdeling weer activiteiten op te starten in het najaar?

De werkgroep Succesvol Besturen is momenteel in gesprek met verschillende afdelingen over de heropstart van activiteiten.

Enkele besturen hebben na deze lange gedwongen periode van stilte en gedwongen nietsdoen hun behoefte uitgesproken aan hulp bij het vormen van ideeën over de opstart die in zicht lijkt te komen. Hierbij is de gedachte dat niet alleen alles terug zou moeten naar het oude, maar er ook ruimte moet zijn voor het vormen van een nieuwe toekomstvisie voor de langere termijn.

Mochten er meer besturen zijn, die deze hulp op prijs stellen meld je dan aan via kantoor KBO Overijssel, liefst via email info@kbo-overijssel.nl. De vragen worden dan doorgegeven aan de leden van de werkgroep Succesvol Besturen. De werkgroep neemt vervolgens graag contact op om het afdelingsbestuur bij te staan bij het helder krijgen van een droom-heropstart!

Namens de werkgroep Succesvol besturen KBO en PCOB in Overijssel , Albert Fletterman


Zomeractie 2021

Wacht niet op een mooie dag, maak er een!

Deze zomer organiseert KBO-PCOB weer een zomeractie. Met een vrolijke kaart met theezakje kunt u langsgaan bij mensen die wat aandacht kunnen gebruiken. U kunt samen bijvoorbeeld een kopje thee drinken en hen attent maken op de Nationale Thuisbingo, een online bingo waaraan wekelijks gratis kan worden deelgenomen. Het spelletje zorgt voor welkome afleiding tijdens een periode waarin veel mensen op vakantie zijn. Ook kunt u wijzen op de mogelijkheid om gebeld te worden door een vrijwilliger van KBO-PCOB, voor een gezellig praatje. Zo helpt de kaart om (weer) in contact te komen met elkaar.

Wat staat op het kaartje?

Na de waaiers en ijsjes in de zomer van 2020 hebben we nu een leuke kaart met een theezakje erin. In de kaart wordt opgeroepen om een keer gezellig mee te spelen met de online bingo en een persoonlijk gesprekje aan te vragen tijdens de online bingo.

De Tegelwijsheid: ‘Wacht niet op een mooie dag, maak er een’ gebruiken we op de kaart, en o.a. de tekst ‘Samen maken we het gezellig’.

– Een zakje heerlijke frisse thee is in de kaart geplakt

– Er is ruimte op de kaart om er zelf (door de afdeling), een kort tekstje bij te schrijven.

– Eventuele contactgegevens van uw afdeling kunt u op de achterzijde van de kaart kwijt.

Hoe inzetten?

De kaart kan door afdelingen van KBO en PCOB naar leden en niet-leden worden gebracht die een beetje (extra) aandacht kunnen gebruiken, die het misschien leuk vinden eens mee te spelen met de bingo, en/of het op prijs zouden kunnen stellen om gebeld te worden door een vrijwilliger van KBO-PCOB. Dat laatste gaat eenvoudig. Als je tijdens de bingo de ‘Bel me!-knop’ op het scherm aanklikt, word je binnen een week teruggebeld door een vrijwilliger van KBO-PCOB. Een gesprek door en voor een senior.

De eerste 5 afdelingen die bestellen en met de kaart op pad gaan, krijgen de kaarten helemaal gratis. Andere afdelingen betalen alleen verzendkosten (7,50 per pakket).

Bestellingen en betalingen

-Afdelingen vullen een online bestelformulier in op de website van KBO-PCOB. Een link naar het bestelformulier wordt opgenomen in het Verenigingsnieuws van 9 juli.

 -KBO-PCOB stuurt de bestellingen 2 x per week door naar het externe verzendbedrijf.

-Minimale afname is 50 stuks en maximale afname 400 stuks, zodat meerdere afdelingen de kans hebben kaarten te bestellen. Mochten er meer kaarten gewenst zijn, dan kan de afdeling die aanvragen. Verder geldt het principe: Wees er snel bij, want OP = OP.

Wacht niet op een mooie dag, maak er een!

Een goede gelegenheid om weer langs te gaan bij mensen van wie u vermoedt dat ze extra aandacht kunnen gebruiken in deze periode! Doet u mee?

Meer informatie: Heeft u vragen over deze zomeractie: mail dan naar bianca.schoordijk@kbo-pcob.nl


Adopteer een bingomiddag

U kunt ook nog steeds met de afdeling een bingo-middag adopteren! Met adopteren bedoelen we het promoten van de bingo binnen de gemeente voor een bepaalde woensdag. Op de bewuste woensdag word je als afdeling ook welkom geheten tijdens de online bingo. De bingomiddag staat dan in het teken van uw afdeling.

Meer informatie over het adopteren van een bingo-middag kunt u opvragen bij: saskia.vanveen@kbo-pcob.nl.  Zij zal de afdelingen persoonlijk ondersteunen met het organiseren daarvan, met behulp van een stappenplan, voorbeeldpersberichten, flyer, e.d.


WIST U DAT:

• Nieuwe data gepland zijn voor districtsvergaderingen (12 oktober) en Algemene ledenvergadering (9 november) KBO Overijssel. U krijgt hier ook nog apart bericht over.

• Jolanda de schoolvakantie vrij is. Dit is van ma 12 juli t/m vr. 20 aug,

Irma van ma 19 juli t/m ma 9 aug en

Sylvia vrij is vanaf ma 2 aug t/m vr. 20 aug

Mocht kantoor hierdoor telefonisch niet goed te bereiken zijn, (dit wordt ook weergegeven op het antwoordapparaat) dan kunnen afdelingsbesturen en externen altijd mailen naar info@kbo-overijssel.nl. Deze mailberichten zullen wekelijks gelezen worden. Leden bellen in principe rechtstreeks naar de afdelingen.


Ledenvoordelen KBO PCOB Overijssel 2021

Als lid van seniorenvereniging KBO-PCOB heeft u nogal wat ledenvoordelen bij diverse organisaties en bedrijven. Hieronder een opsomming van die vele ledenvoordelen in Overijssel:


NuWeg Exclusief

www.nuwegexclusief.nl

Wilt u een midweekje of weekendje weg in Nederland of Duitsland dan zit u bij NuWeg Exclusief bij het goede adres. NuWeg Exclusief blijkt in vergelijking met andere bookingsites de goedkoopste hotels aan te bieden met behoud van kwaliteit. De ervaring met NuWeg Exclusief zijn ronduit lovend en positief. Het ledenvoordeel houdt in dat u de boekingskosten à € 15,- niet hoeft te betalen. Tijdens het boeken vult u de speciale boekingscode in. Deze code is verkrijgbaar door te mailen naar info@kbo-overijssel.nl.


Chinees restaurant Kota Radja

www.kotaradjatubbergen.nl

Chinees restaurant Kota Radja in Tubbergen is bekend om zijn tongstrelende Chinese en Indonesische gerechten. Kota Radja heeft twee speciale aanbiedingen voor leden.

Ten eerste een 3 gangendiner (keuzemenu) voor 2 personen voor een aantrekkelijke prijs van € 19,50. Ten tweede een 3 gangen afhaal keuzemenu voor 2 personen voor € 15,50. Bestelformulieren hiervoor zijn op te vragen via info@kbo-overijssel.nl.

Chinees Restaurant Kota Radja, Timmerstraat 2, Tubbergen, Tel. 0546-622083.


Versbakkerij Savonije

www.savonije.nl

Versbakkerij Savonije Enschede bakt sinds jaar en dag heerlijk brood en banket. Speciaal voor leden van KBO- PCOB heeft versbakkerij Savonije overheerlijke taarten (schnitten en sloffen) in de aanbieding. Normaal bedrag gemiddeld € 9,- voor leden van KBO-PCOB € 6,45 per stuk. Maximale afname 5 stuks per dag per persoon. Bestelformulier opvraagbaar via info@kbo-overijssel.nl. Versbakkerij Savonije heeft 4 winkels in Enschede. Versbakkerij Savonije, Dorpstraat 153, Enschede. Tel. 053-4355924.


Garage Roordink

www.garageroordink.nl

Garage Roording in Enschede staat al meer dan 50 jaar bekend als de betrouwbare autospecialist met het predicaat van de BOVAG. APK (Algemene Periodieke Keuring) is een wettelijke verplichte keuring voor uw auto. Normaliter kost het bij garage Roordink € 40,- als lid van KBO-PCOB betaalt u € 30,-. Verder krijgen de leden op alle benodigde materialen en het werkplaatstarief een korting van 10%. Een goede combinatie is om na de keuring een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren, de auto staat er toch al, dat scheelt tijd en kosten. Korting ontvangt u op vertoon van uw KBO of PCOB lidmaatschapskaart. Garage Roordink, Oosterstraat 108, Enschede, Tel. 053-4350167, Email: info@garageroordink.nl


Accu Twente

www.accutwente.nl

Twee jaar geleden is Accu Twente gestart met het reviseren van gereedschapsaccu’s en accu’s voor e-bikes. Reviseren blijkt een prima alternatief te zijn als vervanging voor een nieuwe accu. Nieuwe fietsaccu’s zijn stevig geprijsd. Reviseren van een fietsaccu is gemiddeld 40% goedkoper dan de aankoop van een nieuwe accu en bij Accu Twente worden er betere kwalitatieve batterijen ingezet. Leden van KBO-PCOB krijgen zelfs een extra financieel voordeel. Accu Twente werkt in Overijssel en de Achterhoek. Nieuwsgierig geworden. Neem contact op met Accu Twente. Korting op revisie van uw accu op vertoon van uw KBO of PCOB lidmaatschapskaart. Accu Twente, G.J. van Heekstraat 408, Enschede, Email: info@accutwente.nl


Leasemaatschappij WagenPlan

www.wagenplan.nl

Private lease blijft net als voorgaande jaren groeien. Eind 2019 zelfs al 20% van het totaal aantal geleaste personenauto’s. Iets minder dan de helft van de private leaserijders komt uit de leeftijdsgroep 36-55 jaar. Ook het aantal consumenten boven de 55 jaar steeg naar 29%. KBO PCOB is een samenwerking aangegaan met WagenPlan waardoor ook u voordelig en zonder leeftijdsgrens een auto kunt leasen. U krijgt 10% korting op het leasetarief per maand. En gedurende de hele looptijd gratis de Schadeverzekering inzittenden (SVI) module. De SVI vergoedt de daadwerkelijke materiële schade en letselschade aan de berijder en de passagiers Verder worden geen aanvullende voorwaarden gesteld ten aanzien van een maximumleeftijd of een aantal jaar een rijbewijs in bezit. Wilt u ook zorgeloos een auto rijden tegen een aantrekkelijke prijs zonder een grote investering? Laat u goed voorlichten, neem vrijblijvend contact op met WagenPlan. Tel. 055-5798223. Email: info@wagenplan.nl


Ledenvoordeel bij Bakkerij Van der Most

www.bakkerijvandermost.nl

Bakkerij Van der Most is een bekende ambachtelijke brood-en banketbakker, met winkels, in Salland en het Vechtdal. Bijna 100% van het assortiment wordt op traditionele en liefdevolle wijze vervaardigd, waar vind je dat nog? Vanuit uit de bakkerij worden, meerdere keren, de winkels in Dalfsen, Dedemsvaart, Lemelerveld, Ommen, Heino en Raalte, met verse producten bevoorraad. Naast het leveren aan de eigen winkels, levert Bakkerij Van der Most ook aan diverse zorginstellingen, supermarkten en horecabedrijven. Voor leden van KBO-PCOB Overijssel heeft Bakkerij Van der Most een hele bijzondere aanbieding. Op vertoon van uw lidmaatschapskaart krijgt u 10% korting op het hele assortiment. Bakkerij Van der Most. Telefoon 0572-372880. Mailadres: info@bakkerijvandermost.nl


Grand Gallery

https://www.facebook.com/GrandGallery.nl

Grand Gallery is een initiatief van gepassioneerd kunstenares, auteur en kunstliefhebster Marieke Pril. Grand Gallery heeft tot doel een zo breed mogelijk publiek te bereiken en hen op een laagdrempelige wijze in contact te brengen met kunst. In tegenstelling tot wat veel mensen verwachten is kunst bereikbaar voor iedereen. Via Grand Gallery wordt tevens de mogelijkheid geboden een custom made schilderij te laten maken, een op maat gemaakt kunstwerk, gebaseerd op de persoonlijkheid van de opdrachtgever, waardoor dus altijd een uniek werk wordt gecreëerd. Grand Gallery beschikt daarnaast ook over een Kalligrafie Atelier. Als kalligrafiste werkt Marieke Pril niet alleen vanuit haar atelier, maar ook op locatie. Graag biedt Grand Gallery voor leden van KBO PCOB een introductie korting aan van 20% op alle schilderijen en/of kalligrafie opdrachten. Heeft u vragen over de kunst op Grand Gallery, het Kalligrafie Atelier of specifieke wensen, laat het ons weten en mail naar mariekepril@hotmail.com Een impressie van de kunst van Marieke Pril kunt u vinden op haar online galerie Grand Gallery: https://www.facebook.com/GrandGallery.nl


Mango Mobility Almelo

www.mangomobility.nl

Mango Mobility uit Almelo is een bedrijf die senioren prima ondersteund betreft mobiliteit. Mobiliteit in de vorm van rollators, rolstoelen en scootmobielen. Bij Mango Almelo staan Ellen en Peter voor u klaar om u uitgebreid te adviseren en te begeleiden bij aankoop van uw mobiliteitshulpmiddel. Verder heeft Mango Almelo een eigen werkplaats met gespecialiseerde vakmensen die ook zorg dragen voor service aan huis. Mango Mobility Almelo heeft voor leden van KBO PCOB Overijssel een aantrekkelijk aanbieding. Bij aanschaf van een scootmobiel ontvangt u een onderhoudscontract van 1 jaar ter waarde van €.165,- en bij een aanschafwaarde vanaf €.999,- krijgt u een accessoire ter waarde van € 80,- Adres Mango Mobility Almelo. Einsteinstraat 8A. 7601 PR Almelo. Tel. 0546-453296 (gratis). E-mail: info@mangoalmelo.nl. Contactpersoon Ellen van Puffelen.


Ledenvoordelen Snellers Fietsen

www.snellersfietsen.nl

Bij Snellers Fietsen in Enschede en Deurningen vindt u een zeer uitgebreide collectie van alle bekende A merken fietsen (ruim 2000 e-bikes op voorraad) met en zonder trapondersteuning o.a. Gazelle, Batavus, Sparta, Flyer en Giant. Het bedrijf heeft al bijna 100 jaar fietservaring opgebouwd. De laatste 10 jaar heeft Snellers zich gespecialiseerd in fietsen met trapondersteuning, de alom bekende e-bike. Naast advies en verkoop van e-bikes heeft Snellers Fietsen een goede reputatie opgebouwd in onderhoud van e-bikes. Uiteraard is het van essentieel belang dat u, na aankoop van een e-bike, heel lang kan genieten van uw fiets. Voor leden van KBO PCOB Overijssel heeft Snellers Fietsen een interessante aanbieding. Bij aankoop van een nieuwe e-bike ontvangt u voor 3 jaar een casco compleet verzekering ter waarde van € 232,- U bent dan verzekerd voor diefstal, cascoschade, ongevallen, fiets Rechtsbijstand en pechhulp in heel Europa. Op deze manier wordt u volledig ontzorgd. Deze aanbieding is alleen geldig voor leden van KBO PCOB verenigingen Overijssel bij vertoon van uw lidmaatschapskaart. Indien u gebruik wil maken van het ledenvoordeel meldt u dit vooraf dan aan een van de medewerkers van Snellers Fietsen. Snellers Fietsen Hoofdstraat 17 7561 AB Deurningen. Tel. 074-2761340. Snellers Fietsen Haaksbergerstraat 124 7513 EA Enschede. Tel. 053-4322223. Mail: info@snellersfietsen.nl. Contactpersoon Wouter Zürcher.

Namens de werkgroep belangenbehartiging KBO en PCOB in Overijssel, Ruud Hoemakers


Het bestuur en medewerkers van KBO Overijssel en de regiocoördinatoren PCOB wensen u een fijne zomer.

KBO-PCOB Overijssel
Passage 2
8102 EW Raalte
info@kbo-overijssel.nl
www.kbo-overijssel.nl
https://www.facebook.com/kbo.overijssel


This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.