Bewegen: Mogelijkheden

Hoe start ik?

U wilt aan de slag om meer te gaan bewegen, maar u weet niet hoe of waar u moet beginnen? Bewegen en sporten kan op vele manieren. Bedenk eerst voor uzelf hoe u wilt bewegen. U zult namelijk merken dat meer bewegen makkelijker vol te houden is wanneer u een activiteit doet die u leuk vindt.

Welke mogelijkheden zijn er?


Fietsen

Als u behoefte heeft aan nieuwe fietsroutes dan kunt u terecht bij op de internetsites van de toerfietsunie, de ANWB of op www.fietsen.123.nl. Ook in de ANWB winkels zijn fietsroute kaarten te koop. Maar u kunt ook zelf een fietsroute uitstippelen via de fietsrouteplanner of knooppuntenplanner van de fietsersbond. Deze zijn te vinden op www.fietsersbond.nl

Download het fietsboekje. (PDF).

Fietstochten: Fietsen.123, Fietsersbond, ANWB


Wandelen

Voor wandeltochten kunt u bijvoorbeeld een NS-wandeltocht proberen. Deze wandelroutes zijn goed te bereiken met de trein en u start de wandeling bij het station. Op de websites van de wandelbond en van de ANWB zijn ook nog veel mooie wandeltochten te vinden.

Download het wandelboekje. (PDF).

Wandeltochten: NS-wandeltochten , Wandelbond, ANWB


Er zijn veel meer mogelijkheden. Het beweegaanbod is in elke gemeente en regio anders. Het is echter niet altijd makkelijk om te achterhalen welke activiteiten er zijn en waar deze plaatsvinden. De belangrijkste plek om informatie over het lokale beweegaanbod te krijgen is het gemeenteloket of de gemeentegids.


Sportaanbod

Voor de actieve 55-plusser die wel houdt van competitie en flinke inspanning zijn er nog voldoende sporten die beoefend kunnen worden. Veel sportbonden hebben zelfs een speciaal sportaanbod voor deze doelgroep.

<< Naar Bewegen


This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.