Bewegen loont

Meer bewegen
Bewegen loont, ook op latere leeftijd

Voordelen van een leven lang actief

Voldoening. Dat is misschien wel het mooiste wat bewegen oplevert. Het lekkere gevoel na een wandeling in de buitenlucht. Het plezier in de ogen van uw kleinkinderen tijdens een rondje fietsen. Maar ook de beloning die u zichzelf gunt na een dagje werken in de tuin. Dit staat los van al datgene wat u doet voor uw gezondheid. Doe vooral dingen waar u energie van krijgt. Die u leuk vindt om te doen. Laat het vooral geen verplichting zijn, maar makkelijk en vooral, leuk!

Wat levert bewegen u op?

Een actieve leefstijl waarin voldoende bewogen en/of gesport wordt, heeft veel positieve effecten op het verouderingsproces.

  • Bewegen houdt u gezond

  • Bewegen vertraagt de processen van het ouder worden

  • Bewegen houdt u fit en vitaal

  • Bewegen geeft een positief gevoel

  • Bewegen vergroot uw sociale netwerk

Sporten of bewegen?

Sporten wordt al snel geassocieerd met intensief bewegen, een prestatie leveren, een (betaald) lidmaatschap, iets moeten en grenzen opzoeken. Niet iedereen heeft de behoefte of mogelijkheden om te sporten. Bewegen is een prima alternatief.

Bewegen kan overal en altijd en is makkelijker dan men vaak denkt. Bij bewegen draait het om het bewust omgaan met uw lijf en uitgaan van uw mogelijkheden. Bewegen maakt bovendien onderdeel uit van de gewone dagelijkse activiteiten. De positieve effecten van bewegen zijn net zo groot als sporten. Zoek daarom een activiteit die bij u past.

Tuinieren wordt vaak over het hoofd gezien als ‘beweging’. Maar het is wel degelijk een gezonde manier om lekker actief te zijn. Misschien zelfs de beste manier om actief te zijn, omdat u tijdens het tuinieren zowel spierkracht en uithoudingsvermogen traint! U slaat twee vliegen in één klap.

Al eens een NS-wandeltocht geprobeerd? Behalve dat u lekker in de buitenlucht actief bent, ziet u ook nog wat van de natuur.

Hoeveel Bewegen?

Het advies is om ten minste 5 dagen in de week 30 minuten matig intensief te bewegen of te sporten. Matig intensief betekent: zo bewegen dat uw ademhaling sneller wordt en uw hartslag omhoog gaat. Ook krijgt u het warm en gaat u iets zweten. Of u kunt 3 keer in de week 20 minuten intensief sporten/bewegen. Maar meer is natuurlijk altijd beter om een goede gezondheid te behouden. Wat ook bij het advies hoort zijn krachtoefeningen. Wanneer u deze twee keer per week uitvoert, zorgt u ervoor dat uw spieren sterk blijven.

<< Naar Bewegen


This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.