De Wiezer

Elke maand presenteren de drie ouderenbonden zich in deze kolom met nieuws en informatie, gericht op senioren in de gemeente Wierden. Voor senioren van vandaag en morgen.

Uit de Wiezer van 27 mei 2022:

Vakantietijd

De vakantietijd komt er weer aan. De plannen zijn klaar en we verheugen ons er weer op. De één voor een paar dagen en de andere voor één of twee weekjes, met de camper of caravan, in een hotel of een appartement of in een gezellige bed en breakfast.

Ook voor de besturen van onze ouderenbonden komt er een ‘rustige’ tijd aan of lijkt het hierop. Het is allemaal vrijwilligers werk en daar gaat bij tijd en wijle een beetje tijd inzitten. Ook zijn er bestuursleden die hun termijn er op hebben zitten en niet herkiesbaar zijn. Dat moet allemaal opgelost worden en moeten er nieuwe kandidaten gevonden worden. Neem bijvoorbeeld bestuursleden en vrijwilligers die zorgen dragen voor de activiteiten zoals de kaartmiddagen, voorbereidingen treffen, tafels klaar zetten, zorgen voor koffie en eventueel een drankje en hapje tussendoor. En wat te denken van de fietstochten. Erg gezellig, maar zo’n tocht moet wel eerst worden uitgezet. En dan moet er ook nog een plek gevonden worden om even gezellig koffie te drinken.
Als je dan alles op een rijtje zet, zijn dit nog wel veel werkzaamheden. Als de persoon die dit op pakte dan wegvalt, moet er weer voor opvolging gezorgd worden. Dan kom je al snel vrijwilligers tekort om de open gevallen plaatsen op te vullen. De ouderenbonden zoeken mensen die mee willen helpen. Dat kan als bestuurslid of door te helpen met het organiseren van de activiteiten. Die activiteiten worden door de leden zeer gewaardeerd en zo help je elkaar de sociale contacten in stand te houden. Voor nu gaan we maar eens eerst lekker genieten van een mooie vakantie en voor de mensen die thuis blijven: geniet van het hopelijk mooie zomerweer. Allemaal een prettige vakantie gewenst en we zien elkaar in september terug.

Met vriendelijke groet, Harrie Nijhuis

Activiteiten KBO Enter

Op deze website kunt u de actuele activiteitenkalender vinden.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.