De Wiezer

Elke maand presenteren de drie ouderenbonden zich in deze kolom met nieuws en informatie, gericht op senioren in de gemeente Wierden. Voor senioren van vandaag en morgen.

Uit de Wiezer van 21 december 2022:

Goede voornemens

De feestdagen naderen, het is bijna kerst en oud- en nieuwjaar. Gelukkig lijkt corona nu voorbij en kunnen we elkaar ontmoeten en bezoeken, naar een kerkdienst of mis gaan en dat waarderen we meer dan ooit. Deze periode is ook een tijd van bezinning, overdenking en liefde en aandacht voor elkaar. Het zou een goed voornemen zijn om niet alleen deze periode lief en vriendelijk voor elkaar te zijn, maar heel 2023. Een klein gebaar kan zoveel voor anderen betekenen, bedenk of doe iets voor die verdrietige buurvrouw of buurman of breng iets lekkers van uw overdadige feesttafels aan een eenzaam mens en deel vanuit uw hart! Er is een spreekwoord: wie goed doet, goed ontmoet. Laten we dit heel 2023 vasthouden! De gezamenlijke ouderbonden van de Gemeente Wierden (SGW) wensen u fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2023 toe!

Met vriendelijke groet, Ria Broeze-v.d. Kolk Voorzitter Senioren Gemeente Wierden

Agenda januari

Naast de gebruikelijke agenda (zie hieronder) willen we als SGW uw speciale aandacht wagen voor het volgende. Op 26 januari 2023 om 14.00 uur nodigen wij alle ouderen vanaf 65 jaar uit om een middag hun wensen kenbaar te maken, kortom hoe willen we oud worden in de Gemeente Werden? Deze middag is in het Ontmoetingscentrum aan de Spoorstraat 7 te Wierden. Er zijn geen kosten aan verbonden, entree is gratis inclusief een kopje koffie.

Het programma ziet er als volgt uit deze middag:

  • 14.00 uur. Welkomstwoord door voorzitter SGW.
  • 14.05 uur. Presentatie Studio Vers Bestuur. Verbinding leggen tussen openbaar bestuur en bevolking, meer luisteren naar wensen van de bevolking, incl. mogelijkheid om vragen te stellen.
  • 14.40 uur. Presentatie Alex Sievers. Hij laat verschillende woonvormen zien die in andere gemeenten gerealiseerd zijn, inclusief mogelijkheid tot vragen stellen. 15.20 uur. Korte pauze.
  • 15.40 uur. Met gespreksleiders gaat u aan tafel in groepjes, we hebben drie onderwerpen waarover u uw wensen kunt uitspreken: 1. Maatschappelijk/sociaal en zorg, 2. Wonen en 3. Verkeersobstakels door de bril van ouderen.

Deze middag nodigen wij de gemeenteraad en De Welle ook uit. Zij kunnen luisteren naar uw wensen. Wij als gezamenlijke ouderenbonden verzamelen uw wensen en gaan dit nadien aanbieden aan onze volksvertegenwoordigers: onze gemeenteraad!

Opgave is noodzakelijk. Dit kan tot uiterlijk 19 januari, inclusief uw telefoonnummer of mailadres bij: pcobwierden@gmail.com, Ria van Heek (0546 Р575 030), hartenden@gmailcom, 0546 Р573 243, info@kbo-enter.nl of Harry Wissink (06 Р51 25 57 70).

Geef u snel op, want vol is vol!


Activiteiten KBO Enter

Op deze website kunt u de actuele activiteitenkalender vinden.


 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.